RECENZE: Probudím se včera

14. září 2014 v 21:33 | Jany |  Recenze

Autor: Lubomír Holčák
Český název: Probudím se včera
Anotace: Na třídním srazu si čtyřicátník Petr uvědomí, že v životě nejvíce miloval svou spolužačku Elišku, které se však během studentských let neodvážil vyznat lásku. Když se pak Petrovi naskytne šance vrátit se do minulých let, do června 1989, neváhá a rozhodne se vše napravit… Jenže zahrávat si s časem není nikdy jen tak… (Zdroj: databazeknih.cz)
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 224
Rok vydání: 2012

Literární verze filmové komedie.
Autor: Lumír Holčák, scénárista filmové komedie ze školního prostředí Probudím se včera, se rozhodl vydat tento příběh i jako stejnojmennou knihu. Film měl v kinech premiéru v březnu 2012, ve stejný měsíc vyšla i kniha v nakladatelství XYZ.

Děj: Na začátku se seznámíme s čtyřicátníkem Petrem, učitelem češtiny, který se zrovna rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomuje si, že jeho jedinou a životní láskou byla spolužačka ze střední Eliška. Jen s ní by mohl být šťastný. Kdyby to jen v minulosti nepokazil. Kdyby jen šel vrátit čas. Moment, ono to vlastně jde. Firma Timeway vám zaručuje návrat do minulosti. A Petr do toho jde. Vrací se do roku 1989. Podaří se mu Elišku získat? A jaké to bude, když se vrátí zpět do přítomnosti.

Můj názor: Knížku jsem si vypůjčila od sestry, jelikož jsem zrovna neměla co na přáci a všechny knížky v knihovně, té dřevěné i virtuální, měla přečtené. Navíc mě velmi zajímalo, co je to za film. Kniha je vtipná, veselá a zamilovaná. Jelikož jsem film viděla až po přečtení knížky, a i když jsem věděla že hlavní postavy hrají Mádl a Josefíková, představovala jsem si Petra i Elišku úplně jinak. Myslím že je to krásná oddychovka.
Na konci knížky jsou obrázky z filmu. Můžeme zde vidět hvězdy jako jsou Karel Šíp, Filip Blažek, Zlata Adamovská, Miroslav Tábrský, Svatopluk Skopal, Ljuba Krbová, Tomáš Matonoha, desetibojař Roman Šebrle a samozřejmě již jmenovaní Jiří Mádl a Eva Josefíková.

5/5


(Nějak se mi nedaří na Chrome přihlásit na blog. Musím používat Explorer, na kterém se mi pracuje vážně špatně. Takže se omlouvám že tu nejsou žádné obrázky. Dodám je až to půjde. A nevíte náhodou někdo co s tím je? :o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 BLOG talent 2014 BLOG talent 2014 | 15. září 2014 v 16:37 | Reagovat

Dobrý den, nechtěli byste se zúčastnit soutěže BLOG talent 2014, kterou pořádá Vyšší odborná škola publicistiky? Podrobnosti na: http://blogtalent.cz

2 Ami Ami | E-mail | Web | 15. září 2014 v 19:38 | Reagovat

Viděla jsem kousek filmu, ale vůbec jsem nevěděla, že je to podle knihy!
Chci ti říct, že jsem se kvůli nějakým problémům přestěhovala na jiný blog.
Tady adresa: http://knizni-mimonka.blogspot.cz/

3 Sabča Sabča | E-mail | Web | 15. září 2014 v 21:22 | Reagovat

Tuto knihu jsem četla krátce po Vánocích. Probudím se včera jako film doslova miluju! Je to ten nejlepší český film poslední doby. A kniha vyšla až o něco déle, nežli film, a velmi se mi líbila. Také na ni musím dodělat recenzi, ale v poslední době je tak málo času :-(

4 Clary Clair Clary Clair | Web | 16. září 2014 v 18:32 | Reagovat

Vypadá to dobře. film se mi moc líbil :)

5 Eliza Eliza | Web | 17. září 2014 v 16:37 | Reagovat

Já jsem teda viděla jen film a úplně nevím, jestli bych si přečetla knihu. Film byl dobrý, ale nevím...Zasmála jsem se, ale zase že bych to musela i číst, to asi ne :/
Moc krásná recenze :)

6 Nats Nats | E-mail | Web | 19. září 2014 v 17:06 | Reagovat

Film jsem viděla a na to že české filmy moc nemusím tak tenhle byl jeden z těch které se mi líbil :) Ale knihu bych asi nečetla :)

7 Ella Monurová Ella Monurová | E-mail | Web | 19. září 2014 v 19:27 | Reagovat

Viděla jsem kousek filmu, ale někde až uprostřed, takže jsem to moc nechápala.. :D Ale nezní to špatně :)

8 ellnesin-blog ellnesin-blog | Web | 20. září 2014 v 17:15 | Reagovat

Viděla jsem minulý víkend film a určitě si knížku ráda přečtu :)
Hezká recenze!
Já používám Explore pořád a možná jsem právě odhalila, proč se mi nedají vkládat obrázky...

9 Kate Kate | E-mail | Web | 20. září 2014 v 19:07 | Reagovat

Nevím, ten film mě nijak neláká. :D A tím pádem ani kniha.

10 Kessi Kessi | Web | 27. září 2014 v 13:00 | Reagovat

Film jsem viděla, byl super ale už by s emi o tom nechtělo číst :D

11 Dan Dan | E-mail | Web | 4. října 2014 v 23:48 | Reagovat

Ahoj,volám sa Dan, niekedy dávno som pridával na svoj blog moju tvorbu :) Po dlhšom čase som začal s aktívnym písaním, a pridal som prvú časť poviedky :) Začína sa ako pravý historický, vojnový príbeh, no neskôr to naberie fantasy/sci-fi prvky. Bol by som rád, ak by si sa na to mrkla/mrkol, ak sa ti chce :) Chcem v nej pokračovať, a potrebujem názor viacerých ľudí, čo je na nej dobre a čo zle, čo by bolo treba zmeniť. Jednoduchu pozitívnu/negatívnu kritiku, aby som sa mohol zlepšovať :)
Poviedka je zo začiatku trochu naturalistická, no ja veľmi nerád prikrášľujem veci, ktoré pekné nie sú :D Ak budeš ochotný/á, môžeš mi nechať nejaký komentár :) Vopred ďakujem za ochotu. S pozdravom Dan ;)Poviedka tu: http://my-fantasy-writing.blog.cz/1410/spqr-1-cast

12 Ellnesa Ellnesa | Web | 10. října 2014 v 17:32 | Reagovat

Kam ses nám ztratila Jany?

13 All All | E-mail | Web | 28. října 2014 v 20:51 | Reagovat

Ne, že by se mi recenze nelíbila, ale možná bys mohla příště svůj názor trochu víc rozvést, takhle mi to o knížce po té hodnotové stránce moc neřeklo. :)
Já sama si knížku asi nikdy nepřečtu, viděla jsem film a předpokládám, že knižní verze zas tak moc jiná nebude. Sice pěkné, ale jednou stačilo.
Ale musím říct, že představa takové firmy je zajímavá. Asi by pak byl ve světě pěkný chaos, kdyby se to rozšířilo.
Jinak pěkný článek. :)

14 Smile Smile | Web | 8. listopadu 2014 v 9:37 | Reagovat

Já jsem viděla film, protože při cestě do Francie nám ho pustili a musím říct, ze se mi to líbilo. A to já český filmy právě moc nemusím, tak tohle je výjimka. :D
Pěkná recenze. :)

15 Smile Smile | Web | 8. listopadu 2014 v 9:38 | Reagovat

Mimochodem teď jsem su všimla ze mě nemáš zapsanou  V AFFS ale psala jsi mi ze mě bereš... ozvi se mi prosím :)

16 ellnesin-blog ellnesin-blog | Web | 23. listopadu 2014 v 15:05 | Reagovat

A jinak končím se Sedmikráskou. Vím, že existovala jenom krátce. Vracím se k Ell a navíc spojuju síly s Ami :) Najdeš nás teď tady: http://dve-knihomolky.blogspot.cz/

17 Katerííína Katerííína | Web | 5. prosince 2014 v 13:31 | Reagovat

já viděla film a byl super ;)

18 Kačíí Kačíí | Web | 3. ledna 2015 v 13:06 | Reagovat

Nečetla jsem, ani neviděla, ale vypadá to vážně moc dobře:)) Super recenze:)) Jinak chci se zeptat, s blogem pokračuješ?:OO Nebo jsi skončila? že poslední článek tu byl v září:OO

19 adelsdiary adelsdiary | Web | 23. ledna 2015 v 18:30 | Reagovat

Ahoj, v roce 2014 si mi napsala na blog skrz Affs. Samozřejmě tě beru a omlouvám se že jsem se neozvala dříve, ale můj blog byl pozastavený na delší dobu, teď jsem ale zpátky a záleží na tobě jestli dtále chceš být semnou Affs :) Adel

20 myevent myevent | Web | 6. března 2015 v 21:48 | Reagovat

Film je moc pěkný, viděla jsem ho a líbil se.
:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama