Recenze

RECENZE: Probudím se včera

14. září 2014 v 21:33 | Jany

Autor: Lubomír Holčák
Český název: Probudím se včera
Anotace: Na třídním srazu si čtyřicátník Petr uvědomí, že v životě nejvíce miloval svou spolužačku Elišku, které se však během studentských let neodvážil vyznat lásku. Když se pak Petrovi naskytne šance vrátit se do minulých let, do června 1989, neváhá a rozhodne se vše napravit… Jenže zahrávat si s časem není nikdy jen tak… (Zdroj: databazeknih.cz)
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 224
Rok vydání: 2012

RECENZE: Divergence

21. srpna 2014 v 11:07 | Jany
Omlouvám se že to sem dávám až teď. Jsem moc moc líná a navíc mám teď spoustu zařizování atd.


Autor: Veronica Roth
Český název: Divergence
Originální název: Divergent
Série: Povstalecká trilogie
Anotace: Nacházíme se v dystopickém Chicagu, kde je společnost rozdělena do pěti frakcí. Každá frakce se zaměřuje na jednu ctnost - Candor na upřímnost, Abnegation na obětavost, Dauntless na statečnost, Amity na mírumilovnost a Euridite na moudrost. Každý rok v předem určený den si všichni šestnáctiletí musí vybrat, které ze zmíněných ctností zasvětí zbytek svého života. Pro Beatrice tato volba znamená rozhodnutí mezi životem s rodinou a tím, čím je doopravdy. A to, co si vybere, nakonec překvapí i ji samotnou.

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 344
Rok vydání: 2012 (originál: 2011)
Překlad: Radka Kolebáčová

[RECENZE] Ukolébavka

2. srpna 2014 v 15:51

Autor: Sarah Dessen
Český název: Ukolébavka
Originální název: This Lullaby
Anotace: "O lásce už jsem neměla žádné iluze. Přicházela a odcházela, ranila, a někdy taky ne. Lidé nemají být spolu navěky, bez ohledu na to, co se zpívá v písních." Remy nevěří v lásku, a ostatně proč by měla? Její matka se se popáté vdává a její otec, kterého nikdy nepoznala, ji zanechal jen jednu ubohou píseň - Ukolébavku, kterou si lidé tak často a tak absurdně nechávají hrát na svatbách. Remy ale věří na zábavu, a tak o kluky nemá nouzi, s kamarádkami chodí pařit a vůbec si užívá života. Přesně podle plánu, s cynismem, nadhledem a jistou dávkou blahosklonnosti nad city ostatních. Pak se ale v jejím životě objeví Dexter a snaží se jí převrátit život vzhůru nohama. Otázkou je, zda o to ledová královna Remy vůbec stojí… (Zdroj: databazeknih.cz)

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 376
Rok vydání: 2011 (originál: 2004)
Překlad: Miroslava Kopicová

[RECENZE] Nabíječ

31. července 2014 v 9:31

Autor: Alice Clayton
Český název: Nabíječ
Originální název: Wallbanger
Série: Cocktail
Anotace:
Caroline má fantastický byt v San Francisku a dokonalého kuchyňského robota, ale nemá Óčko!
Caroline má skvěle našlápnutou kariéru, kancelář s výhledem na záliv a recept na výtečnou cuketovou buchtu, ale nemá Óčko!
Caroline má nejlepšího kocoura na světě, super kámošky a plný dekolt, ale nemá Óčko!
A navíc, světe div se, stěnou její ložnice otřásá noc co noc její sexy soused, co si v posteli servítky rozhodně nebere. No, není to zákon schválnosti?

Nakladatelství: Mladá fronta
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 280
Rok vydání: 2014 (originál: 2012)
Překlad: Jana Doležalová-Montorio

Moje hodnocení: 4/5
Hodnocení obálky: Já nevím, ale obálka mě nijak moc neoslovila. Je taková prázdná, nic neříkající. Prostě mi tahle obálka ke knize vůbec nesedí. Proto dávám obálce 2/5 bodů.

Můj názor:

[RECENZE] Hostitel

26. července 2014 v 16:57


Autor: Stephenie Meyer
Český název: Hostitel
Slovenský název: Hostiteľ
Originální název: The Host
Anotace: Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících "divokých" lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. "Poutnice" - její vetřelecká "duše" - která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. (zdroj: databazeknih.cz)

Nakladatelství: Tatran
Žánr: Sci-Fi a Fantasy
Počet stran: 552
Rok vydání: 2009, rok vydání originálu: 2008
Překlad: Petra Klůfová

Moje hodnocení: 4/5
Hodnocení originální obálky: 1/5 (obálka se mu vůbec ale vůbec nelíbí, a navíc mi příjde taková psycho-děsivá)
Hodnocní české obálky: 1/5 (to samé co originální obálka)

Můj názor:

[RECENZE] Hvězdy nám nepřály

23. července 2014 v 18:18


Autor: John Green
Český název: Hvězdy nám nepřály
Slovenský název: Na vine sú hviezdy
Originální název: The Fault in Our Stars
Anotace: Jemu je sedmnáct, jí šestnáct. Potkají se a zamilují se do sebe. Ona má
rakovinu v posledním stadiu, on ze souboje s rakovinou vyšel
s amputovanou nohou. Ti dva se výborně doplňují, a navíc je spojuje
osobitý pohled na život i na chorobu, která je postihla… Jejich společná
cesta trvá jen pár měsíců a jako každý velký milostný příběh končí smrtí.
Přesto kniha není o smrti. Je o lásce. O tom, že hrdinové nemusejí být
zblízka takoví, jak jsme si je představovali, že svět není továrna na splněná
přání a že opravdová statečnost nemusí vždycky zachraňovat lidstvo. O
tom, že i za pár měsíců se dá prožít malá věčnost.
Originální a citlivá knížka je napsána s mimořádným smyslem pro humor a
sarkasmus a díky autorovu vypravěčskému talentu má neuvěřitelně silné
vyznění. (zdroj: přímo z knížky)

Nakladatelství: Knižní klub
Žánr: Literatura světová - Romány
Počet stran: 240
Rok vydání: 2013, rok vydání originálu: 2012

Moje hodnocení: 5/5
Hodnocení originální obálky: 4/5
Hodnocení české obálky: 4/5

Můj názor:
 
 

Reklama